De mensen die hier op vakantie zijn geweest hebben gezien in wat voor omgeving we hier leven, de sporen van de voormalige DDR zijn nog altijd zichtbaar, deze sporen zijn ook nog aanwezig in de bevolking. We ervaren hier een geestelijke armoede en ook strijd om het evangelie handen en voeten te geven. Maar we hebben met de volgende initiatieven de eerste stappen hierin mogen zetten:

Stichting de Bergrede

Stichting de Bergrede heeft een eigen website: www.debergrede.eu.


VCP Stamm “am Gottlob”

In 2009 hebben we samen met de Ev. Lutherse Kerk en de Ev. Methodistische Kerk het scoutingwerk opgezet. Evangelisatie onder kinderen gaat in Duitsland vaak via scouting. Het programma bestaat uit zingen, pionieren, eten koken, spelen en een bijbelverhaal.


CVJM (Christl. Verein Junger Menschen)

In 2010 hebben we de CVJM opgezet. Een vereniging waarin we het jeugdwerk hebben ondergebracht. In een omgeving waar eigenlijk geen christenen zijn, is het moeilijk om als jeugd te geloven. Van huis uit krijgen ze het niet mee, op school hoor je er niets over, dus ligt er voor de kerken een grote uitdaging. Ook dit werk is een samenwerking met de Ev. Lutherse Kerk, de Ev. Methodistische Kerk en de Baptistengemeente uit Schmalkalden.

Wat allemaal gedaan wordt is te vinden op de website van de CVJM.


We willen graag een beroep op je doen voor dit zendingswerk. We hopen dat jullie ook inzien hoe belangrijk dit werk is en dat jullie dit werk willen (gaan) ondersteunen.